DA LI SPAVATE U ČARAPAMA ILI BOSI? TO MNOGO GOVORI O VAMA!

Spavate u čarapama ili bez njih, bosonogi? Naizgled običan izbor, ali psiholozi kažu da ova odluka dosta govori o nama, ali i o stanju našeg organizma.

Vi koji spavate sa čarapama

Spavači u čarapama stalno imaju osećaj da im je hladno, iako temperatura njihove spavaće sobe kaže drugačije. Na spavanje nikad ne idu bosi, bez obzira da li je proleće ili zima.

Iza te navike mogu da se kao uzroci kriju debljina kože, odnosno njihova tanka koža ili njihov spor metabolizam.

Ali tu su i psihološki razlozi.  Ljude koje san ne hvata bez čarapa na nogama, imaju izraženu potrebu da ih drugi zaštite, udobnost im je veoma bitna, i lako uspostavljaju dugotrajne i čvrste odnose.

Nežni su i najsrećniji su u nečijem zagrljaju. Da dele životni prostor sa nekim? Za njih je to ogromno zadovoljstvo.
Vi koji na spavanje odlazite bosonogi

Spavanje sa čarapama na nogama za ove osobe je nemoguća misija. Uvek kad ih nose, pretoplo im je u njima i ne mogu da utonu u san. To može da ukazuje na brz rad metabolizma, dobru cirkulaciju i deblju kožu.

Sa druge strane, i to one psihološke, njihova navika da spavaju bosi, govori o njima sledeće: nezavisni su, ali vole da zaštitite druge. Vole “svoj lični prostor” i u njega puštaju druge samo kad su raspoloženi za druženje. Veoma su pošteni i iskreni. Obožavaju izazove, a za one retke ljude koje puštaju u svoj život, spremni su da urade sve, samo da se oni osećaju dobro.

 

Kako vi večaras idete na spavanje, sa čarapama ili bez njih?

Izvor: zena.blic.rs