BUDITE OPREZNI: ”Otkrio sam prevaru radnika koji mi je postavljao klimu uređaj….”

Kako saznajemo, u pitanju je razrađen model prevare, u kojem ulogu imaju zaposleni u prodajnim lancima kućnih aparata.

“Kupio sam klimu u poznatoj prodavnici u, radnici su mi je donijeli na kućnu adresu i ponudili majstora da je montira. Međutim, ono što nisam znao je da je taj montažer prevarant i da mi je postavio klimu izgubio bih garanciju na uređaj “, ispričao je Damir.

– Nakon što sam kupio uređaj, došla su dvojica dostavljača koji su donijeli klimu, dok mi je vozač ponudio da se dogovorimo oko montaže. Rekao mi je samo da mu dam broj telefona i da će mi se javiti majstor koji će da postavi klimu – objašnjava on.

Pao je dogovor, međutim, kako mu je ponuda djelovala sumnjivo, pozvao je prodavnicu u kojoj je obavio kupovinu.

– Zaposleni su mi objasnili da na njihovom sajtu postoji spisak ovlašćenih firmi koje vrše montažu uređaja i da ako neko od njihovih radnika to obavi, imaću garanciju za uređaj. U tom slučaju, garancija se vodi na firmu, a ne na prodavnicu u kojoj je kupljena – objašnjava on.

Pozvao je zaposlene u pomenutoj firmi, koji su mu potvrdili što je čuo od prodavca.

– Kada sam vidio da se radi o prevari, pozvao sam lažnog majstora i rekao mu da sam znam o čemu je riječ i da ne dolazi u kuću. Ćutke je prihvatio to što sam mu kazao. – dodaje sagovornik.

On ističe da je do ovog otkrića došao intuicijom i da je lako mogao biti prevaren.

– Ovim putem želim da apelujem na druge kupce da se pri kupovini raspitaju o predviđenoj proceduri dostave i postavke aparata, – zaključuje on.

kreativan.info